Jól nézze meg az árakat, mielőtt utasbiztosítást választ

Egy négyfős család nyolcnapos külföldi útra 12 és 28 ezer forint közötti díjért vásárolhat utasbiztosítást, és nem biztos, hogy a legdrágább termék adja a legtöbb szolgáltatást – közölte a Biztositas.hu internetes alkusz cég az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 15. 5:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Évente 4 millió magyar állampolgár utazik külföldre. Ők fejenként 8 ezer forintot költenek biztosításra, de már 3 ezer forintért is lehetne vásárolni az előbbinél több szolgáltatást nyújtó terméket. A helyzet az utasbiztosításnál is hasonló, mint a kötelező gépjármű felelősségbiztosításnál volt: ahogy az internetes alkuszoknál össze lehet hasonlítani a termékeket, esni kezdenek az árak.

Az ilyen alkuszok nemcsak a díjat, hanem a szolgáltatást is rangsorba állítják, és akkor derül ki, hogy a közepes ár akár a legjobb minőséget takarja. A Biztositas.hu adatai szerint a legjobb utasbiztosítás tartalma 92, míg a legrosszabbé 23 százalékos. Idén várhatóan 400 ezren kötnek interneten utasbiztosítást, legtöbben az ár-érték arányban legjobb, középkategóriás termékeket keresik – fejeződik be a közlemény.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.