Jól vannak, hazamehettek a rendőrök

Hazaengedték a kórházból péntek reggel azokat a rendőröket, akiket előző nap délután a III. kerületi rendőrkapitányság épületében ért <a href="http://www.mno.hu/portal/794278" target="_blank"><strong>villámcsapás</strong></a>. <br /><br />

MNO
2011. 07. 01. 11:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Katalin Fanni, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a villámcsapást követően az öt rendőr végtagzsibbadásra panaszkodott, ezért vitték őket kórházba. Péntek reggel 7 óra körül viszont már hazaengedték őket, jól vannak. Rajtuk kívül más nem sérült meg. Mint mondta, a szakértők egyelőre azt is vizsgálják, hogy a rendőrség épületébe vagy a szomszédos házba csapott a villám. Anyagi kárról nem tudnak – tette hozzá. A szóvivő kiemelte, hogy a csütörtöki eset ellenére a III. kerületi kapitányság zavartalanul működik.

Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek pénteken azt mondta, hogy a nyári időszakban egyáltalán nem szokatlan a villámlás és a villámcsapás.

Közlése szerint a villámlások 70-80 százaléka a felhőkben történik, a maradék mintegy 20 százalék csap bele a földbe vagy valamilyen kiemelkedő pontba. Mint mondta, villámlások idején fedett helyen lenni biztonságos. Van olyan típusú villám, amely ellen az épületekre szerelt villámhárító sem használ, de ezek száma elenyésző. A szabadban viszont a villámok 99,9 százaléka keresi a kimagasló pontokat. Így például egy mezőn jobb lekuporodni, ott fa alá állni nem tanácsos. Pátkai Zsolt elmondása szerint védett helynek számít az autó is, de a karosszériához nem ajánlott hozzányúlni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.