Jól vizsgáztak az új játékosok a Fradinál

<p>A héten több érdekes klubváltás is történt a labdarúgó NB I-ben, Ferenczi istván a Vasastól a Pápához igazolt, a Kaposvár moldáv válogatott játékost szerződtetett, a Pécs közel tucatnyi új játékost hozott el Nyíregyházáról. Lázár Pál a Videotontól a török Samsunsporhoz távozott. Jól sikerült a Ferencváros és a Paks bemutatkozása az Európa-ligában. Alábbi összeállításunkban többek között ezekről is olvashat.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 03. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BUDAPEST HONVÉD

Németh Norbert személyében régi-új játékossal sikerült erősítenie a kispesti alakulatnak, a legutóbb a Vasasban szerepelt középpályás 3 évre írt alá a klubhoz. Bojan Brnoviccsal még nem állapodtak meg a vezetők, a hosszú sérüléséből visszatért támadó próbajátékon vesz részt. Sadjo Haman sorsa azonban már eldőlt, a Kecskemétnél is próbálkozó kameruni középpályás végül Szigetszentmiklóson kötött ki.

DEBRECEN

A héten arról szóltak a hírek, hogy a Loki megállapodott a holland Adnan Alisccsel (Excelsior) és az észt Vjacseszlav Zahovaikóval (Leiria), ám hétvégére kiderült, még egyikük sem írt alá az ötszörös magyar bajnokhoz. Úgy tűnik viszont, hogy Mohl Dávid visszatér a csapathoz, mivel az eddig őt kölcsönben alkalmazó Kecskemét nem tudja kifizetni érte a kivásárlási árat. A román Mardare a hétvégi edzőmérkőzésen bokatörést szenvedett, így ősszel már aligha léphet pályára.

DIÓSGYŐR

A házi gólkirály, Granát Balázs távozott az újonctól, valószínűleg Ausztriában szerepel majd a továbbiakban, Budovinszky, Dobos, Halgas, Lippai és három légiós, Rakovics, Rados és Gal viszont hosszabbított a héten. Egy tartalék kapus megszerzése még napirendben van, a legnagyobb esélyes erre a posztra a REAC-os Farkas Balázs, aki már felkészülési mérkőzésen is pályára lépett a piros-fehéreknél.

FERENCVÁROS

Kiválóan sikerült az új játékosok bemutatkozása a Ferencvárosnál, az örmény Ulisses elleni Európa-liga-találkozón Mark Otten és Felipe Félix is gólt szerzett, a csapat pedig 3-0-ra győzött, így megnyugtató előnyre tett szert a visszavágó előtt. Eldőlt, hogy a német utánpótlás-válogatott Benjamin Baltes mégsem szerződik a zöld-fehérekhez, inkább a negyedosztályú Wuppertalt választotta.

GYŐRI ETO

Csertői Aurél együttese a héten új játékossal erősödött, a legutóbb a holland Excelsiorban futballozó Simon András már egy hete a kerettel készül. Az eddig érkezett új labdarúgók közül a vezetőedző André Lamasban és Ahjuperában bízik a legjobban, véleménye szerint velük eredményesebb lehet a csapat.

HALADÁS

Szombathelyen csalódottan vették tudomásul, hogy az általuk erősen csábított Ferenczi István végül mégsem hozzájuk, hanem a Pápához írt alá. Eddig tehát jobbára inkább távozói vannak a zöldeknek, mint érkezőik, ezen az oldalon csak Búrány Zoltán neve szerepel, valamint a Kozármislenyből visszatért harmadik számú kapusé.

KAPOSVÁR

A meglehetősen szűkös anyagi körülmények között élő Rákóczinál nincs sok esély a minőségi játékosok igazolására, így Sisa Tibor kénytelen volt alacsonyabb osztályban körbenézni. Így került Somogy megyébe a nagyecsedi Katona György, valamint a váci Farkas Péter, illetve a tizenötszörös moldáv válogatott Serghei Alexeev, aki a távozott Oláh Lórántot pótolhatja a csatársorban. Zsók és Bőle a héten meghosszabbította szerződését.

KECSKEMÉT

A jobbhátvéd posztjára igazolt holland Kevin Maynardon kívül könnyen lehet, hogy a KTE-ben folytatja majd a volt zalaegerszegi, a szlovén Leon Panikvar, aki nem tudott megyezni a kék-fehérekkel, így kerülhet most Tomiszlav Szivics együtteséhez. Mohl Dávidról viszont valószínűleg le kell mondania a szerb trénernek, őt nem tudták megtartani, így visszakerülhet Debrecenbe.

PAKS

Kevesellték a paksi drukkerek az Andorrában szerzett egygólos előnyt, ám az mindenképpen dicséretes, hogy a PFC első nemzetközikupa-mérkőzésén Vayer találatával 1-0-ra le tudta győzni az UE Santa Coloma gárdáját. A zöld-fehérek ígérték, az elmaradt gólparádét a visszavágón, hazai környezetben pótolják.

PÁPA

Az ukrán Denisz Rebriktől, valamint Szabó Zsolttól és Bali Péteről elköszöntek a sárga-feketék, de Ausztriában, a Mattersburg II-nél folytatja majd Palkó Dávid, a fiatal támadó is. Az érkezők között viszont ott találjuk Ferenczi Istvánt, akit több klub is csábított nyáron, ám ő Véber György hívó szavát elfogadva a Lombardhoz igazolt. Mellette két győri légiós, a grúz Ganugrava és Totadze is Pápára került kölcsönbe.

PÉCS

Miután Sólyom Csabával és Lantos Leventével is megegyeztek a vezetők a hosszabbításról, közel tucatnyi játékost igazoltak Nyíregyházáról: Andorka, Goia, Holczer, Pákolicz, Bajzát, Demjén és Kovacsevics is az újmecsekaljai együttesben folytathatja pályafutását, feltéve, ha sikerül megállapodást kötni a piros-fekete klubbal. A legtöbbjüknek ez már sikerült, így Mészáros Ferenc irányításával készülnek a következő szezonra.

SIÓFOK

Két új labdarúgót igazolt a héten a Balaton-parti együttes, Nyári Tibort Győrből, Nagy I Gábort pedig az MTK Budapesttől szerződtették. Utóbbi az elmúlt évben Szombathelyen játszott kölcsönben. Szó van még Sowunmi Thomas újbóli leigazolásáról, ám vele még nem sikerült megegyezni az elöljáróknak.

ÚJPEST

Új ügyvezető igazgatója lett a liláknak, a korábban a Vasasnál és Debrecenben is megfordult Bartha Csaba személyében. A posztot eddig betöltött Csehi István ugyanakkor marad a klub kötelékében, ő felel majd az adótörvénnyel kapcsolatos ügyek intézéséért. Az eddig amatőr státuszban lévő Tajthy Tamás a héten megkötötte első profi szerződését.

VASAS

Három külföldi labdarúgó is elkötelezte magát az angyalföldi klubhoz, a kapus Ivan Janjusevics a montenegrói Mogrentől, a védő Radvány Dávid a dunaszerdahelyi DAC-tól, a támadó Marko Simic pedig a horvát Lokomotiv Zagrebtől érkezett. Ferenczi István ellenben távozott, Pápára került.

VIDEOTON

A héten mégis megköttetett a megállapodás Lázár Pál és a török Samsunspor között, így a válogatott jobbhátvéd a Süperligben folytathatja karrierjét. A helyén a spanyol Brachi szerepelhet, míg Andjics pozíciójába Hector Sánchez kerülhet. A középpályára érkezett Walter Fernández Polonkai Attilát szoríthatja ki a kezdőcsapatból.

ZALAEGERSZEG

Egy új érkezője volt a héten a kék-fehéreknek, a belső védőként, illetve balhátvédként is alkalmazható egyiptomi Szadek helyet követelhet magának a kezdőcsapatban, a Panikvar távozásával megüresedett helyekre. Csank János szerint Staniavljevic és Hervás lehet a legnagyobb erősítés a nyári igazolások közül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.