Kamerarendszer is figyeli majd a tehergépkocsikat

Július második felétől az eddigi megállításos módszer mellett kamerarendszerrel is ellenőrzi a Fővárosi Közterület-felügyelet azokat a tehergépkocsikat, amelyeknek behajtási engedéllyel kell rendelkezniük.

MNO
2011. 07. 22. 8:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A felügyelet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint 25 övezetben újul meg az össztömeg-korlátozás alá eső, illetve a védett övezetekben a behajtási engedélyek ellenőrzése. Az autóba szerelt kamerarendszer a kijelölt útszakaszokon folyamatosan rögzíti az ott elhaladó forgalmat, a felvételek alapján pedig ellenőrizhető, hogy az adott időben, adott útvonalon közlekedő tehergépjármű rendelkezett-e a fővárosi rendeletben meghatározott behajtási hozzájárulással. A szervezet tájékoztatása szerint amennyiben az engedélyköteles jármű nem rendelkezett ilyennel, feljelentést tesznek az ügyben.

A Fővárosi Közterület-felügyelet számításai szerint „az új módszerrel kiegészítve az eddig alkalmazott ellenőrzéshez képest még eredményesebb lehet a behajtási engedélyek kiváltása, a rendelet betartatása, hiszen a kamerarendszer egy adott, teljes útszakasz megfigyelését biztosítja”. Hozzátették: a helyszínen készült felvételek bizonyítékként szolgálnak a hatóság számára, mert pontosan rögzítik az elkövetés helyét, időpontját és a szabálysértő gépjármű rendszámát. Mint írták, az új ellenőrzési módszerrel várhatóan sikerül sokkal hatékonyabban kiszűrni azokat, akik nem tesznek eleget a rendeletben előírtaknak, kárt okozva ezzel a közterületnek, a levegő tisztaságának és az ott élő embereknek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.