„Kapzsi” felkiáltással tányért próbált Murdochhoz vágni + Képek

Incidens miatt félbeszakították a Murdoch-sajtóbirodalom két vezetőjének keddi londoni parlamenti meghallgatását.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798223"><strong>• Mentik a menthetőt, elnézést kérnek Murdochék</strong></a> <br /><a href="http://mno.hu/portal/798161"><strong>• Leválthatják a médiamogult, de akkor sem megy messzire</strong></a>

MNO
2011. 07. 19. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.



A meghallgatás a tervezett egy óra helyett már két és fél órája tartott, és éppen a befejezéséhez közeledett, amikor a hallgatóságból egy fiatalember odarohant az idősebbik Murdochhoz, és „kapzsi” felkiáltással valamilyen fehér festék- vagy habszerű anyaggal teli tányért próbált hozzávágni. A fiatalembert – akit Rupert Murdoch felesége az incidens utáni pillanatokban felpofozott – azonnal őrizetbe vették és kivezették, a meghallgatást pedig felfüggesztették.



A habból több jutott a fiatalember arcára és ruházatára, mint Murdochra, bár a sajtómágnás a meghallgatás újrakezdése után zakója nélkül jelent meg ismét a bizottság előtt, amelynek elnöke elnézést kért tőle az incidensért.



A meghallgatás utolsó perceiben Rupert Murdoch közölte: nem szándékozik lemondani a cégcsoport éléről, mert meggyőződése szerint ő „a legalkalmasabb személy” a válság megoldására.



Fotók: Reuters

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.