Kár, hogy nem mentünk előbb, de azért meglesz a 4-5 érem

Félidejéhez érkezett a sanghaji vizes világbajnokság úszóprogramja, s négy nap versenyeinek zárultával Kiss László szövetségi kapitány úgy látja, hogy – bár Kis Gergő révén egyetlen bronzmedál csupán az eddigi uszodai termés – az elvárások még teljesülhetnek, vagyis meglehet a négy-öt magyar érem és a 35 olimpiai pont.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/799802" target="_blank"><strong>• Kis Gergő világbajnoki bronzérmet szerzett 800 m gyorson + Képek</strong></a>

MNO
2011. 07. 27. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Kétségtelenül van elmaradás, akadtak csalódások, nem mindenki hozta magát, azt azonban a versenyek félidejében is leszögezhetem, hogy tisztességesen felkészült a válogatott – jelentette ki a szakvezető az MTI-nek. – Az Amerikában tanuló és ott is készülő Hosszú Katinka kivételével napi kapcsolatban álltam az edzőkollégákkal, s mondhatom, hogy az itthoniak becsülettel elvégezték a munkájukat. Az viszont talán hiba volt, hogy nem előbb jöttünk. Az olaszoknál akad, például egyik legjobbjuk, Pellegrini, aki már július 3-tól itt van, az egyik kínai kantonban készült a vb-re, a kanadaiak Szingapúrban hangolódtak rá a sanghaji világbajnokságra, a franciák hasonlóképpen tettek.”

Kiss László hozzátette, az átállás problémát jelentett: „Bizony, a hatórás eltérés, a párás időjárás, az akklimatizációs nehézségek is belejátszanak a mieink eddigi, vártnál gyengébb teljesítményébe. Reménykedem azonban benne, hogy most már beindul a szekér, s a vb második felében a gyerekek erőre kapnak, aminek már láttam a jeleit. És továbbra is bizakodó vagyok, hogy az úszóviadalok további négy napján még bejön az, amit vártunk-várunk.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.