Kelet-Európában terjeszkedik a konszern

Több mint egymilliárd eurót készül befektetni a következő években a Metro német kereskedelmi konszern Kelet-Európában – írta a Handelsblatt című német gazdasági napilap keddi számában.

MNO
2011. 07. 19. 9:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénzből Oroszországban, Kazahsztánban és Ukrajnában épülnének áruházak – idézte az újság Eckhard Cordest, az áruházlánc igazgatóját. 2013-ig ezekben az országokban mintegy 100 új üzlet épülne, legtöbbje orosz földön.

„A Független Államok Közösségének térsége Ázsia mellett a legfontosabb növekedési régió számunkra” – mondta Cordes. A Csehországhoz és Lengyelországhoz hasonló telítettebb, és már az 1990-es évek óta meglévő piacokkal együtt Kelet-Európára jutott a Metro 67 milliárd eurós éves forgalmának negyede.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.