Kenőpénzeket fogadtak el, kivégezték őket

Kivégezték kedd reggel Kínában két kelet-kínai város volt polgármester-helyettesét, mert kenőpénzeket fogadtak el – jelentette a Hszinhua kínai állami hírügynökség.

MNO
2011. 07. 19. 6:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyikük Hszü Maj-jung (Xu Maiyong), a Csöcsiang (Zhejiang) tartománybeli Hangcsou (Hangzhou) város elöljárója volt, akit vesztegetés, sikkasztás és hivatali hatalommal való visszaélés miatt ítéltek halálra májusban. Társát, Csiang Zsen-csiét (Jiang Renjie), a Csiangszu (Jiangsu) tartománybeli Szucsou (Suzhou) város második emberét még 2008-ban ítélték halálra vesztegetés miatt.

A Hszinhua jelentése szerint a két tisztségviselőt már alsóbb fokon is halálra ítélték, ezt hagyta helyben a fellebbezés elutasításával a legfelsőbb bíróság. Kínában régóta súlyos gondot jelent a járványszerű méreteket öltő vesztegetés; egy négy évvel ezelőtti felmérés szerint a korrupció évente 86 milliárd dollárjába kerül az országnak.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.