Képviselőtársaihoz hasonlóan neki is izzadnia kell

Saját párttársa leckéztette percekig a spanyol szocialista ipari és kereskedelmi tárcavezetőt a madridi alsóházban szerda délelőtt szópárbaj keretében. Ugyanis José Bono, a parlament szocialista elnöke már nem először utasította rendre párttársát, Miguel Sebastiánt, hogy tisztelje a parlamentet és posztját is. Tehát a helyhez illő öltözetben jelenjen meg, és viselje nyakkendőjét, vagyis képviselőtársaihoz hasonlóan nyáron izzadjon ő is velük együtt az éppen 27-29 fokos ülésteremben.

2011. 07. 20. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyik ellenzéki mérsékelt baszk nacionalista (PNV) képviselő, Joseba Beloki más témájú felszólalása végén szóvá tette, hogy a tárcavezető többi képviselőtársától eltérően nyáron sosem visel nyakkendőt. De a tárcavezető válaszában megmakacsolta magát, és többek között a légkondicionálás hiányára hivatkozva ismét nemet mondott, illetve a japán szocialista kormányfő hasonló szokására, illetve a portugál parlament minapi példájára hivatkozott.

A lisszaboni (konzervatív többségű) parlament engedélyezte a nyakkendő nélküli üléseket. José Bonónak több sem kellett, és felhasználta az alkalmat, hogy újabb leckét adjon a miniszternek. Bebizonyította neki a tőle kapott hőmérők segítségével, hogy nem rajta, a parlament elnökén múlik, ha nem egyforma a hőmérséklet az ülésteremben. Továbbá arra is emlékeztette tisztelt képviselőtársát, hogy Naoto Kan, a japán kormányfő valóban nem szokott nyakkendőt viselni a parlamentben, de ha a császár előtt kell megjelennie, akkor igen.

Bono és Sebastián között nem ez az első ilyen csörte, mert három éve egyszer már Bonóé volt az utolsó szó, akárcsak a csattanó. Az akkori rövid vita végén a plénum előtt eljuttatott hozzá egy alkalomhoz illő nyakkendőt. A Público című baloldali madridi lap hírportálja úgy értesült, hogy a parlamenti „szurka-piszka” után Bono elnézést kért a minisztertől egy SMS-ben.

(elmundo.es, lavanguardia.com, abc.es, publico.es)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.