Kerítőket fogtak el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai

Üzletszerűen elkövetett kerítés megalapozott gyanúja miatt vettek őrizetbe három magyar állampolgárt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai – közölte az iroda hétfőn az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 04. 10:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a gyanúsítottak – Sz. Vivien és két társa – 2009-től lányokat közvetítettek ki az Egyesült Arab Emírségekbe, Marokkóba, Libanonba, a Seychelle-szigetekre, Egyiptomba, valamint több európai országba, hogy ott a megrendelőknek szexuális szolgáltatást nyújtsanak. A gyanú szerint a szervezők egyrészt rövid idő alatti igen magas kereseti lehetőséggel, másrészt ismert férfimagazinok címlapfotózási ígéretével érték el, hogy a zömmel 18–25 év közötti lányok – köztük modellek és szépségversenyek résztvevői – vállalják a prostitúciós munkát. Napi ezer dollár és 1100 euró közötti összeget kaptak, ebből a szervezők húsz százalék jutalékot kértek.

A hálózat elfogott, Magyarországon élő tagjainak, K. Zoltánnak és P. Szilviának a szervezői munkáját az Egyesült Arab Emírségekben élő társuk, Sz. Vivien koordinálta, így egymással egyeztetve, a pillanatnyi külföldi igényeknek megfelelően határozták meg a prostituáltak körét és utazási időpontját, intézték a repülőjegy-vásárlásokat, a vízumok beszerzését – olvasható a közleményben.

Az „ügyfélkör” szinte kizárólag a közel-keleti térség gazdag méltóságainak köréből kerül ki, többnyire az e-mailben Sz. Viviennek kijuttatott portfóliós anyagokból választhatták ki és rendelhették meg a szexuális szolgáltatásra a nekik tetsző prostituáltakat – közölte az NNI. Az ügyben illetékes bíróság elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – tették hozzá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.