Két kormányfő „udvarolt” Cescnek

Ha hinni lehet a látszatnak, a Fábregasért zajló huzavona a Barcelona és az Arsenal között már kormányszinten zajlik. Cesc ugyanis hétfőn a brit és a spanyol kormányfő meghívására a Downing Street 10.-ben járt.

2011. 07. 26. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

José Luis Rodríguez Zapatero kihasználta rövid londoni tartózkodását, és vendéglátójával, David Cameronnal együtt részt vett a Street League nevű civil szervezet néhány tagjával együtt tartott rövid találkozón. Cesc ugyanis ennek a kezdeményezésnek az egyik nagykövete. A brit szervezet az utcai foci hatalmát felhasználva ennek támogatásával akar segíteni azoknak a munkanélküli fiataloknak, akik nem részesülnek oktatásban.

Zapatero ki is használta az alkalmat, és néhány percig oldott légkörben társalgott a Barca-nevelésű játékossal, aki most már hónapok óta tartó tárgyalások „tárgya” a két csapat között. A brit és a spanyol kormányfő természetesen közös fényképet készített a katalán középpályással, miközben az újságírók ezzel a kérdéssel bombázták Fábregast: „Cesc, átigazolsz a Barcába?” De a válasz mindenkinek csak a rejtélyes mosoly volt.

Josep Maria Bartomeu, a Barca sportigazgatói posztjának második embere közölte a Marca című sportlappal, hogy van még idő bőven az átigazolási időszak végéig, augusztus 31-ig. De a Barca szakvezetője, Pep Guardiola többet árult el hétfőn, mert ő biztosra veszi, hogy Cesc végül visszakerül oda, ahova tartozik.

(lavanguardia.com, marca.com – Spanyolország)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.