Kétmillióval menekült az erdei lövöldöző

Kétmillió forintot vett el áldozatától az a 22 éves, bajóti illetőségű férfi, aki a múlt szerdán két lövéssel életveszélyesen megsebesítette a másik férfit a Pilisszentkereszt és Pilismarót közötti erdei úton – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-vel.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/797131" target="_blank"><strong>• Pilismarótnál meglőttek egy férfit</strong></a>

MNO
2011. 07. 19. 17:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hablicsek Nikoletta elmondta: a gyanúsított az interneten hirdetett eladásra autót. Így került kapcsolatba a 33 éves férfival, akit az adásvétel lebonyolítására hivatkozva az erdei útra csalt. Az áldozatnak ott azt mondta, hogy a gépjárművet egy ismerőse fogja hozni. Egy idő után a vevő megunta a várakozást és el akart menni, ekkor dördült el a két lövés, mindkettő a hátán találta el az áldozatot. A tettes ezután elvette a másik férfitól a vételárat, a kétmillió forintot és elmenekült. Az életveszélyesen megsérült férfinak még volt annyi ereje, hogy mobiltelefonon értesítse az egyik hozzátartozóját, az riasztotta a mentőket. Jelenleg a sérültet egy fővárosi kórházban ápolják, állapota kielégítő.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást, s két nap múlva, múlt pénteken el is fogták a gyanúsítottat, aki beismerő vallomást tett. A férfit hétfőn a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. A lakásában tartott házkutatás során előkerült a bűncselekménynél használt fegyver és a kétmillió forint nagy része is – mondta Hablicsek Nikoletta.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.