Kétséges biztonság: nincs még engedélye a Szigetnek

Bár a Sziget Fesztivál a szervezők szerint minden előírásnak megfelel, a rendezvény, benne egy körülbelül harmincméteres torony, a mai napig nem kapott hatósági engedélyt. A fesztivál alig egy hónap múlva kezdődik. Óbuda kérésére az illetékes kormányhivatal Újbudát jelölte ki eljáró hatóságként.

Magyar Nemzet
2011. 07. 18. 3:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újbuda jegyzőjétől várják a Sziget Fesztivál megrendezéséhez szükséges engedélyeket, amelyeket még a hatóság vizsgál – tudta meg lapunk Benis Dánieltől, a 2011. augusztus 10-től 15-ig, az óbudai Hajógyári-szigeten a napi több tízezres látogatóval számoló rendezvény háttértechnikai vezetőjétől. Elmondta: még nincs meg minden engedély.

A napokban harangozták be, hogy a fesztivál egyik kiemelt helyszíne lesz az a 30 méter magas „szupertorony”, amelynek kivitelezését a Vodafone mobilszolgáltató finanszírozza. Az ismertetett elképzelések szerint a fesztivál idején egy tíz emelet magas toronykomplexum áll majd a Hajógyári-sziget középpontjában. Itt többek között „DJ-pörgést, digitális Kánaánt” kínálnak a szórakozni vágyóknak – írja a hétfői Magyar Nemzet, melyből további információkat is megtudhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.