Kevesebb az álláskereső

Komárom-Esztergom megyében 3,3 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők létszáma az elmúlt egy hónapban – áll a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja elemzésében.

MNO
2011. 07. 20. 6:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Álláskeresőként 13 400 főt tartottak nyilván a kirendeltségek, akiknek 1811 új munkalehetőséget tudtak ajánlani.

Az elmúlt egy évben a Közép-dunántúli régióban 4,4 százalékkal csökkent a regisztrált pályakezdő álláskeresők száma, ugyanez a mutató Komárom-Esztergom megyében 6,5 százalék volt, s így az ország azon hét megyéje közé tartozik, ahol kevesebb lett egy év alatt a nyilvántartott pályakezdő álláskeresők száma.

Az idén az első negyedévében a 15-74 éves népességen belül 142 300 fő volt gazdaságilag aktív, a foglalkoztatottak száma pedig 129 600 főt tett ki, ami 2 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A foglalkoztatási arány egy év alatt 2,1 százalékponttal, 54 százalékra nőtt, s ennél csupán a fővárosban kedvezőbb a helyzet.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.