Kevesebb fizetést kapnak a kormány alkalmazottai

A palesztin autonómia kormányának alkalmazottai júliusban csak a fizetésük egy részét kapják meg, mert a külföldi adományozók nem teljesítették ígéreteiket – jelentette be vasárnap Szalám Fajjád, a Ciszjordániát felügyelő kormány feje.

MNO
2011. 07. 03. 17:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fajjád szerint az adományozók azt ígérték, hogy idén 970 millió dollárral járulnak hozzá a palesztin költségvetéshez, de csupán 330 millió dollárt utaltak át erre a célra.

A miniszterelnök szerint az arab országok elmaradása a legnagyobb. A külföldi adományok a palesztin autonómia költségvetésének kiadási oldalán szereplő 3,7 milliárd dollár egynegyedét kellene, hogy fedezzék.

Fajjád emlékeztetett rá, hogy három évvel ezelőtt a palesztin hatóság költségvetési kiadásaiból még 1,8 milliárd dollárt fedeztek a külföldi adományok. A miniszterelnök szerint a költségvetési hiány nem akadálya annak, hogy szeptemberben igényeljék az önálló palesztin állam ENSZ-elismerését.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.