Kiderült, mivel gyanúsítják Szilvásyt + Képriport + Videó

Szabadlábra helyezte Szilvásy György korábbi titokminisztert a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa hétfőn. Sebes Péter, a volt miniszter ügyvédje azt közölte, hogy védencét kémkedéssel gyanúsítja az ügyészség. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794763" target="_blank"><strong>• Gyanúsítottként hallgatták ki Laborc Sándort + Videó</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794653" target="_blank"><strong>• Őrizetben Szilvásy + Videó</strong></a><br /><a href="http://mno.hu/portal/794955" target="_blank"><strong>• Vadai vizsgálódna, terítéken Szilvásy, Galambos és Laborc</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/794963" target="_blank"><strong>• Nevetséges vádak? – 2089-ig titkos a jegyzőkönyv + Videó</strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/795016" target="_blank"><strong>• Szilvásy bilincsben távozott a tárgyalóteremből + Képriport</strong></a>

MNO
2011. 07. 04. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kora estig tartó tárgyalás után Sebes Péter, az egykori tárcavezető ügyvédje azt közölte, hogy védencét kémkedéssel gyanúsítja az ügyészség. A védő a helyszínen várakozó újságíróknak elmondta, hogy az ügyész fellebbezett a döntés ellen, így az még nem jogerős. A volt miniszter ügyvédje azt mondta, hogy a részletekről nem beszélhet, mert azok államtitkot képeznek.

Szilvásy Györgyöt – akit bilincsben vezettek a tárgyalóterembe – péntek éjszaka vették őrizetbe; az MTI információi szerint a Gyorskocsi utcai börtönben tartották fogva. Szilvásy a rá várakozó újságíróknak nem kívánt nyilatkozni. Szilvásy Györggyel együtt a délutáni órákban egy másik férfit is bilincsben vezettek be a tárgyalásra. Sebes Péter róla annyit mondott, hogy a férfi nem közszereplő.

Galambos Lajost, a polgári elhárítás volt vezetőjét kedd este gyanúsítottként hallgatta ki a Budapesti Katonai Ügyészség. A kémkedéssel gyanúsított volt vezetőt pénteken házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa.

Szombaton gyanúsítottként hallgatták ki, majd szintén őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját. Hétfőn több napilap is azt írta, hogy a katonai ügyészség bűnpártolással gyanúsítja Laborc Sándort a kémkedéssel meggyanúsított Galambos Lajos ügyében.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.