Kiesett a néni a buszból

Kiesett egy idős nő a 150-es buszból menet közben egy kanyarban a Gazdagréti lakótelep közelében szombaton délután; a 68 éves nő súlyos sérülést szenvedett – erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese és a BKV.

MNO
2011. 07. 02. 18:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sass Oszkár elmondta, egy 68 éves nő esett ki a járműből, a baleset következtében 8 napon túli sérüléseket szenvedett. Erős János, a BKV fődiszpécsere elmondta, hogy a baleset délután történt a XI. kerület Péterhegyi út és Egér utcai kereszteződésénél lévő kanyarban. A VT-Transman Kft. – a BKV szerződéses alvállalkozója – által üzemeltetett Volvo Localo típusú autóbusz éppen kanyarodott, amikor az egyik utas, egy idős nő elvesztette egyensúlyát és nekiesett a középső ajtónak.

A nyomás hatására az ajtószárny görgője kicsúszott a vezetősínből, és kinyílt, az utas pedig kiesett az úttestre. Az idős nőt a mentők fejsérüléssel vitték kórházba – közölte a fődiszpécser. A BKV Zrt. közleménye szerint a baleset kivizsgálása folyamatban van, a közlekedési cég – a vizsgálat eredményének függvényében – megteszi a szükséges lépéseket. A közlemény hangsúlyozza, hogy a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Zrt. elvárja az alvállalkozóktól, hogy a közlekedésbiztonsági előírásoknak maximálisan megfelelő járműveket adjanak forgalomba, ezért indokolt esetben felelősségre vonja az alvállalkozót. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója teljes körű vizsgálatra kérte a VT-Transmant.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.