Kilométeres sorok a határon

Mintegy 40 perces várakozásra kell számítaniuk az autósoknak éjfél óta Letenyénél, az M7-es autópályán működő magyar–horvát határátkelőnél, a vele párhuzamos, 7-es főúti átkelőnél alig 5-6 perc alatt átjuthatnak az utazók – tájékoztatott a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton.

MNO
2011. 07. 16. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Salamon Róbert közölte: az autópálya-átkelőn teljes kapacitással, öt sávon engedik át az Adriára igyekvő járműveket. A kilométeres sorok éjfél után alakultak ki, de a várakozási idő egyszer sem haladta meg a reggel is tapasztalható 40 percet.

Hozzátette, hogy továbbra is érdemes a 7-es főúton lévő régi határátkelőt választani, itt két sávon engedik ki az autókat, amelyek alig 5-6 perc alatt átjuthatnak az ellenőrzésen. Akik ezt az átkelőt választják, azoknak az M7-es autópálya és az M70-es autóút elágazójánál vagy korábban, már Becsehelynél kell letérniük a sztrádáról. Salamon Róbert hangsúlyozta: a délelőtti, kifelé irányuló forgalomban tapasztalható várakozási idő délig folyamatosan csökken. Délután, várhatóan 15 órától viszont már a Magyarországra belépő oldalon alakulhat ki hasonló torlódás.

Beregsuránynál szünetel a forgalom

A beregsurányi határállomáson bizonytalan ideig szünetel a járművek ki- és beléptetése az ukrán fél informatikai rendszerének leállása miatt – közölte a rendőrség szombaton. A probléma helyreállításáig – a nagyobb torlódás elkerülése érdekében – a délután négy óráig nyitva tartó Lónya, illetve a hét óráig nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet ajánlja az átlépésre a rendőrség – közölte Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője.

A Police.hu tájékoztatása szerint a záhonyi határátkelőhelyen jelenleg hat órát kényszerülnek várakozni az Ukrajna felé tartó kamionok, a belépő személyforgalomban pedig hatvanperces torlódás alakult ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.