Kis Gergő világbajnoki bronzérmet szerzett 800 m gyorson + Képek

Kis Gergő bronzérmet szerzett férfi 800 m gyorson a sanghaji vizes világbajnokság úszóversenyeinek szerdai napján.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/799820" target="_blank"><strong>• Cseh Laci nagyszerű eredménnyel a döntőben</strong></a>

MNO
2011. 07. 27. 10:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szám 2008-as Európa-bajnoka taktikusan úszva, kiváló utolsó 200 méterének köszönhetően szerezte meg a harmadik helyet, s 7:44.94 perces idejével alaposan megjavította kedden délelőtt úszott országos csúcsát (7:48.33 p). A vb előtt még 7:51.94 perccel volt rekorder az ajkai versenyző. Kis a magyar csapat második érmét szerezte meg Sanghajban a nyíltvízi úszó Gercsák Csaba után, aki múlt pénteken lett harmadik 5 km-en.



„Enyém az első magyar ú0szóérem itt, a sanghaji vb-uszodában, hihetetlenül boldog vagyok! – nyilatkozott Kis Gergő. – Ráadásul tovább javítottam a csúcsomon, remekül érzem magam. Benn a vízben főleg a mellettem rajtoló amerikai Vanderkaayra figyeltem, aztán hatszáznál úgy éreztem, ideje nekiindulnom a hajrának. Nem voltam feszült, sem ideges, úgy voltam vele, ha már a döntőben vagyok, megtettem a magamét, akár hátra is dőlhetek. Persze nem szó szerint, de nyugodtan úsztam, s éreztem, hogy nagyon jól megy, a végét is kiválóan bírtam, s meglett a bronz. Jöhet az 1500!”



(Fotók: Reuters)

A 23 éves Kis 2008-ban aranyérmet nyert 800 m gyorson az eindhoveni Európa-bajnokságon. A pekingi olimpián 400-on hatodik helyen végzett, a tavalyi, budapesti Eb-n pedig szintén 400-on a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Jakabos a döntőben

Jakabos Zsuzsanna bejutott a 200 méter pillangó döntőjébe a sanghaji vb úszóversenyeinek szerdai versenynapján. Az előfutamban a második legjobb időt (2:07.60 p) produkált magyar úszó az első középdöntős futamban szerepelt, s remek teljesítménnyel a második helyen csapott célba, délelőtti eredményénél közel egy mp-cel jobb, 2:06.77 perces idővel. Jakabos összesítésben az ötödik legjobb volt, s így a 2-es pályáról rajtolhat majd a csütörtöki döntőben.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.