Kiütötte a Videoton a Paksot

<p>Az előző szezon bajnoka és ezüstérmese találkozott ma délután Székesfehérváron a labdarúgó NB I 2. fordulójában. A Videoton végül 4-0-ra nyert a Paks ellen. A nap további mérkőzésein a Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott a Diósgyőrrel, míg a Kecskemét szintén 4-0-ra verte a Kaposvárt.</p>

Pintér Patrick
2011. 07. 24. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

VIDEOTON–PAKS 4-0 (2-0)
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 3500 néző. Vezette: Berger.
Videoton: Tujvel – Brachi, Lipták, Horváth G., Vaskó – Szakály D. (Szolnoki, 85.), Mitrovics, Sándor Gy., Vasziljevics (Nikolics, 70.) – Walter, Alves (Evandro, 78.). Vezetőedző: Paulo Sousa.
Paks: Csernyánszki – Heffler T., Éger, Fiola, Báló – Heffler N. (Hrepka, 43.), Sifter, Sipeki (Gévay, 71.), Bartha – Böde (Szabó J., 40.), Magasföldi. Vezetőedző: Kis Károly.
Gólszerző: Vasziljevics (5., 68.), Alves (38.), Nikolics (88.).
Kiállítva: Bartha (35.).

Kis Károly, a Paks vezetőedzője az előzetes várakozásokkal ellentétben mégsem pihentette legjobbjait a hétközi kupadiadal után, pedig a végeredményt ismerve talán jobban tette volna, hiszen csapata így is nagyarányú, 4-0-s vereséget szenvedett a Videoton otthonában. A bajnoki címvédő már az ötödik percben előnybe került Vasziljevics révén, aki Sándor György nagyszerű labdájával lépett ki a bal oldalon, majd okosan a bal alsó sarokba tekerte a labdát (1-0). Sándor György felső lécet szétforgácsoló lövése és Alves veszélyese fejese után újabb gólt szerzett a Vidi, Brachi középre ívelését Alves stukkolta a kapuba (2-0). A Paks ekkor már emberhátrányban is futballozott, miután Bartha egy csúnya belépő után piros lapott kapott.

A második játékrészben nem sikerült újítania a vendégcsapatnak, a Videoton viszont tovább támadott, s Vasziljevics közeli góljával, valamint Nikolics jól eltalált lövésével újabb találatokat szerzett, s végül 4-0-ra megnyerte az összecsapást. A Paks csütörtökön újra visszatér majd Fehérvárra, hiszen az Európa-liga 3. selejtezőkörében itt fogadja a skót Hearts együttesét.

FERENCVÁROS–DIÓSGYŐR 1-1 (1-0)
Budapest, Albert-stadion, 6500 néző. Vezette: Alvaro García (chilei).
FTC: Ranilovic – Fülöp, Grúz, Otten, Balog Z. – Andrezinho (Somalia, 74.), Lisztes (Tóth B., 57.), Maróti (Józsi, 69.) – Oláh, Abdi. Vezetőedző: Prukner László.
DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Lippai, Abdouraman, Luque (Dobos, 89.) – Menougong (Carreno, 59.), Seydi (Pál Sz., 59.). Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerző: Abdi (4.), ill. Luque (68.).
Kiállítva: Gallardo (38.), Pál Sz. (85.).

Már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros, amely a 4. percben meg is szerezte a vezetést: Lisztes ugratta ki a bal oldalon Abdit, aki egy átvétel után a hosszú sarokba lőtt (1-0). Ezzel tulajdonképpen véget is ért az első félidő izgalmas jeleneteit összefoglaló rész, hiszen Gallardo kiállításán kívül nem történt egyéb említésre méltó az első 45 percben. A másodikban már több is akadt, például Luque fantasztikus szabadrúgás-gólja, amivel végül egy pontot elcsent az Üllői útról a miskolci gárda. Pál piros lapja túl szigorú ítéletnek tűnt.

KECSKEMÉT–KAPOSVÁR 4-0 (3-0)
Kecskemét, Széktói-stadion, 3000 néző. Vezette: Veizer.
KTE: Ribánszki – Alempijevics (Koszó, 60.), Radanovics (Bertus, 70.), Balogh B., Mohl – Ebala, Szavics, Csukics – Gyurcsó, Tököli, Foxi (Stokic, 81.). Vezetőedző: Tomiszlav Szivics.
Kaposvár: Hajduch – Okuka, Zsók, Bank, Gujic (Pavlovics, 35.) – Hegedűs D., Pedro, Katona, Bőle (Jánvári, 35.) – Peric, Grumics (Kulcsár K., 65.). Vezetőedző: Sisa Tibor.
Gólszerző: Foxi (10., 14.), Szavics (30. – 11-esből), Gyurcsó (53.).

A Videoton után egy másik nemzetközikupa-induló csapat, a Kecskemét is négy gólig jutott a hétvégi bajnoki fordulóban. A KTE az első fordulóban a Fradi ellen döntetlenező Kaposvárt tömte ki. Az utóbbi időben bírált Foxi megrázta magát az első negyedórában, mindkétszer Alempijevics mintaszerű beadását értékesítve kétgólos előnyhöz juttatta a házigazdát. A szerb szélső a harmadik gólban is előkészítőként jeleskedett, jobban mondva Szavics az őt ért szabálytalanságért megítélt büntetőt váltotta gólra. A második félidő elején Gyurcsó adta meg a kegyelemdöfést a Kaposvárnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.