Kiütötte Harry Pottert a nyeregből

A nyári szuperhősök csatájában a hét végén Amerika Kapitány kerekedett felül: a képregényhős kalandjait feldolgozó akciófilmre 65,8 millió dollárért (12,3 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők Észak-Amerikában, az egy hete debütált utolsó Harry Potter-film a toplista második helyére szorult.

MNO
2011. 07. 25. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A John Johnston rendezésében készült Amerika Kapitány: Az első bosszúálló című produkció fogadtatása felülmúlta a stúdió várakozásait – jelentette ki Don Harris, a Paramount filmstúdió forgalmazási főnöke. Mint mondta, őt az Elveszett frigyláda fosztogatóira emlékeztette az Amerika Kapitány közönségsikere. A nézőknek tetszett a főhős: igaz, hogy nem volt teleaggatva szuperfegyverekkel, de a karakter önmagában is megnyerte a rajongókat.

A nemzetközi piacon egyelőre még csak Olaszországban tette tiszteletét az új akcióhős, akit Chris Evans alakít. A filmet a jövő héten további 23 térségben kezdik vetíteni, köztük Magyarországon.

A Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész 72 százalékot veszített lendületéből egy hét alatt: a varázslótörténet befejező epizódja a premierhétvégén 169,2 millió dolláros csúcsbevétettel töltötte meg az amerikai és kanadai mozikasszákat, a mögöttünk álló hétvégére azonban visszaesett a nézők rohama, és a jegyeladás kicsivel lépte túl a 48 millió dollárt (9 milliárd forintot). A Potter-film teljes észak-amerikai bevétele ugyanakkor már meghaladta a 274 millió dollárt.

A hétvége másik nagyszabású premierje a Barátság extrákkal című romantikus vígjáték volt Justin Timberlake és Mila Kunis főszereplésével. A románcra 18,5 millió dollárért (3,4 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők, ezzel a toplista harmadik helyét szerezte meg.

Kissé lemaradva, 12 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal) következett a Transformers 3. A robotos akciófilm időközben a Paramount Pictures International valaha forgalmazott legnagyobb bevételű produkciójává nőtte ki magát. A film külföldi jegyeladásai elérték az 556,6 millió dollárt, az észak-amerikai bevétel pedig 325,8 millió dollárra rúg. A toplista ötödik helyén a Förtelmes főnökök című bűnügyi vígjáték szerepelt 11,7 millió dollárral (2,2 milliárd forinttal).

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.