Komáromban az Asterix és Obelix

Komáromban forgatják a napokban az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című film egyik leghosszabb, egy ókori arénában zajló rögbimérkőzésen zajló jeleneteit; a francia–magyar–spanyol–olasz koprodukcióban, 3D-s változatban készülő mozi péntekig forog az Igmándi erődben.

MNO
2011. 07. 27. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Laurent Tirard rendezésében, Gérard Depardieu és Edouard Baer főszereplésével, valamint Catherine Deneuve közreműködésével készülő film stábja kedden találkozott a komáromi városvezetéssel – tájékoztatta Radics Gábor, az önkormányzat kommunikációs főtanácsadója szerdán az MTI-t.

A komáromi helyszínen a film egyik leghosszabb jelenetét forgatják. Az ókori arénában zajló rögbimérkőzés kulisszáit még májusban több mint ötven munkás építette fel, a kéthetes forgatási etaphoz nyolcszáz komáromi és környékbeli statisztát toborzott a stáb.

A mintegy 50 millió eurós (13,35 milliárd forintos) költségvetésű filmet a tervek szerint jövő októberben mutatják be Franciaországban.

Az Asterix és Obelix: Isten óvja Britanniát című mozit korábban Budapesten és Fóton is forgatták. A történetet René Goscinny és Albert Uderzo képregényfolyamának két kötetéből, az Asterix Britanniában, valamint az Asterix és a normannok című epizódjából gyúrták össze. Az antikvitásban élő, a római hódításnak makacsul ellenálló galloknak át kell kelniük angolföldre, hogy megmentsék a galád rómaiaktól kuzinjukat, Antiklimaxot.

A film munkálatai Máltán kezdődtek, a stáb Magyarországról Írország partvidékére költözik. A forgatás szeptember végén fejeződik be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.