Komáromban nem lesz gond a fagyos hideg

A helyi termálvíz energetikai célú hasznosítását tervezi a komáromi önkormányzat, lehetővé téve ezzel az épületek olcsóbb fűtését – tájékoztatta Radics Gábor önkormányzati főtanácsadó az MTI-t.

MNO
2011. 07. 21. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Molnár Attila (Fidesz–KDNP) polgármester az Új Széchenyi-terv keretében kíván pályázatot benyújtani a fűtésrendszer megépítésére, s pozitív elbírálás esetén a projekt a városi sportcsarnok, a Jókai gimnázium, a Feszty iskola, a Csillag óvoda, a Csillag lakótelep, a polgármesteri hivatal, a Petőfi iskola és a helyi hétemeletes ház fűtését biztosítaná, jelentősen csökkentve az energiaköltségeket. Már folyik az engedélyezési eljárás, valamint a részletes megvalósíthatósági tanulmány kidolgozása.

A beruházás várható nettó költsége megközelíti az egymilliárd forintot, ehhez az önkormányzat 400 millió forint önrészt ad. A projekt 2013-ban fejeződhet be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.