Kommandósok autóját törte fel

A figyelőszolgálatot ellátó kommandósok gépkocsiját akarta kirámolni egy mindszenti férfi; rajtavesztett: elfogták és kezdeményezték előzetes letartóztatását – tájékoztatott a rendőrség csütörtökön.

MNO
2011. 07. 21. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Csongrád megyei Mindszenten az utóbbi hetekben elszaporodott gépkocsifeltörések és autólopások miatt figyelőszolgálatot rendelt el a hódmezővásárhelyi rendőrkapitány – mondta Szenti Szabolcs, a megyei főkapitányság szóvivője.

Éjszaka a megyei főkapitányság kommandósai kisbuszukkal megálltak az alföldi város egyik frekventált helyén, és a sötétített ablakok mögül figyeltek. Egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi kerülgeti az autójukat, majd a nyitva hagyott ablakon benyúl, és megpróbálja kiemelni az ülésen lévő táskát. Ekkor azonban meglátta a hátul ülő kommandósokat, és futásnak eredt, de a rendőrök néhány méterrel odébb elfogták.

A házkutatás során a nyomozók szinte hiánytalanul megtalálták a nyolc mindszenti és egy hódmezővásárhelyi autófeltörésből származó lopott tárgyakat, köztük laptopot, mobiltelefont és okmányokat – tudatta a szóvivő.

A rendőrség üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt indított eljárást a 36 éves mindszenti férfi ellen, akit őrizetbe vettek, és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A férfi eddig hatszor volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt, és jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.