Korábbi MU-játékost igazolt a Videoton

A Manchester Unitedet és a Benficát is megjárt portugál csatár érkezett a bajnoki címvédő Videoton labdarúgócsapatához.

MNO
2011. 07. 17. 14:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Evandro Brandao többször szerepelt a portugál utánpótlás-válogatottban, amelyben edzője volt többek közt a székesfehérvári csapat jelenlegi trénere, Paulo Sousa is. A húszéves futballista három idényre szóló szerződést írt alá.

A BL-selejtezős visszavágó előtt álló Videoton honlapján olvasható bemutatás szerint Brandao tehetségére már 15 éves korában felfigyelt a Manchester United, le is foglalta a játékjogát. A támadónak azonban nem volt türelme kivárni, hogy lehetőséget kapjon, és inkább visszatért hazájába, hogy a Benficánál próbálja meg beverekedni magát a csapatba. Ezt követően kölcsönbe a Fátima, majd a Gondomar csapatához került, ahol 12 mérkőzésen 10 gólt szerzett. Brandao valamennyi portugál utánpótlás-válogatottban szerepelt U15-től U19-ig.

„Paulo Sousa nagyszerű edző, erről meggyőződhettem, amikor a korosztályos válogatottnál velünk dolgozott. Komoly tekintélye volt a csapat előtt. Elsősorban az ő személye miatt döntöttem úgy, hogy Fehérvárra igazolok. Bár tisztában vagyok vele, hogy a klubnál csatárposzton nagy a konkurencia, több gólkirály is van a keretben, az idejövetelem célja mégis az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, amivel természetesen élni is szeretnék, góljaimmal pedig segíteni a jövőben a Videoton FC-t a hazai és nemzetközi porondon egyaránt” – idézte a honlap Brandao nyilatkozatát. Brandaót hétfőn, sajtótájékoztatón mutatják be.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.