Kordonok és rohamrendőrök tucatjai az Üllői úton

Kordonokkal és rohamrendőrök tucatjaival készültek az Üllői úton a Fradi Diósgyőr elleni vasárnap esti mérkőzésére, melyre szükség is volt. A meccset a fővárosiak „vesztették el”, hiszen kettős emberelőnyükkel nem tudtak élni, a mérkőzés 1-1-es döntetlennel végződött. A hazai szurkolók a vendégszektornál akarták átadni gratulációjukat, melyet a „sünök” azonban meghiúsítottak.

Lóska Márton
2011. 07. 24. 18:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány száz fős tömeg verődött össze a mérkőzés után a vendégszektor közvetlen közelében. A fővárosi szurkolók a szokásos rigmusokkal és néhány sörös dobozzal gratuláltak a Diósgyőrieknek. A hatalmas létszámban kivezényelt rendőrök körülbelül negyed óráig tűrték a ferencvárosi drukkerek megmozdulását, majd kiszorították őket a Népliget irányába. A terelés során a forgalom néhány percre teljesen megbénult. A megfogyatkozott keménymag még percekig nézett farkasszemet a rohamrendőrökkel, azonban „érdeklődés hiányában” háromnegyed kilenc magasságára mindkét fél elvonult. Korábban a DVTK drukkereit a hátsó kapun kivezették.

A Fradi a negyedik percben már vezetést szerzett a mérkőzésen, majd a 38. percben emberelőnybe is jutott. A második félidő hajrájában a Diósgyőr azonban így is ki tudott egyenlíteni, egy 32 méterről elvégzett szabadrúgással. A rendes játékidő vége előtt hat perccel tovább fogyatkozott a DVTK, így a fővárosiak újabb lehetőséget kaptak, de nem tudtak élni vele. A mérkőzés tehát 1-1-es döntetlennel végződött.

A focimeccs előtti „félidőben” nem került sor komolyabb összecsapásra a stadion környékén. A vendégszurkolók, miközben beterelték őket, át akarták törni a rendőrfalat, s a fradisták által „birtokolt” kocsmák irányába vették volna az irányt. A budapesti alakulatból ezt többen érzékelték, ezért az aluljáróból próbálták fogadni a közeledést. Az „összeborulást” a helyszínre vezényelt rohamrendőrök azonban gyorsan megelőzték. Az egyik FTC-szimpatizáns elmondása szerint a stadionnal szemközti vendéglátóipari egységeknél is volt egy kisebb lökdösődés a rendőrökkel.

A kezdőrúgás után még két hullámban érkeztek a Diósgyőr szurkolói, de kisebb szóváltások kíséretében a későn érkezőket is betessékelték a vendégszektorba.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.