Korlátozások a Budapest–Pécs vonalon

Továbbra is korlátozásokra kell számítani a Budapest–Pécs vasútvonalon, várhatóan hétfő délig Szakály-Hőgyész és Kurd között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – közölte a Mávinform az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 25. 6:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnap esti viharban a hömpölygő esővíz a Kurd és Döbrököz közötti szakaszon csaknem 300 méter hosszan nagy mennyiségű hordalékot és gallyakat hordott a vasúti pályára. Nem sokkal később Szakály-Hőgyész és Kurd között is átfolyásokat észleltek. A biztonságos vasúti közlekedés érdekében Szakály-Hőgyész és Dombóvár között szüneteltették a vasúti közlekedést. A szakemberek éjszaka is folytatták a kárelhárítást, hétfő délelőtt Szakály-Hőgyész és Kurd között kell korlátozásokra számítani a vonatközlekedésben.

A közlemény szerint a vasúttársaság folyamatosan, nagy erőkkel dolgozik a vihar okozta károk elhárításán, a végleges helyreállítást a hétfő déli órákra ígérik. A MÁV-Start Zrt. utasai addig a Budapest és Pécs között közlekedő intercity járatokat hely- és pótjegy megváltása nélkül vehetik igénybe.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.