Kottász Zoltán: Az erkölcstelenség mocsara

MNO
2011. 07. 15. 6:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A brit bulvársajtó tevékenységét, jellemét valamelyest ismerők számára egyáltalán nem meglepő az, ami a News of the World szerkesztőségében történt. A bulvárlapok újságírói között valóságos küzdelem folyik azért, hogy exkluzív sztorijukkal csaljanak mosolyt a főszerkesztő arcára. Ha kell, kukákban turkálnak napokon keresztül, hogy kiderítsék, kivel töltötte az éjszakát David Beckham. Ha kell, ukrán maffiózóknak adják ki magukat, hogy megbecsült sportolókat vesztegessenek meg – ha pedig a sportoló nem él a pénzszerzési lehetőséggel, akkor azért hurcolják meg, mert a megvesztegetési kísérletről nem szólt feletteseinek. Ha pedig arra kíváncsi az adott újság, hogy hol tölti titokban 18. születésnapját Charlotte Church énekesnő, akkor minden szálat megmozgatnak, hogy exkluzív fotók készítésével a nyilvánosságot is bevonják az eseménybe. A cél a szenzáció tálalása, bármi áron.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Magyar Nemzet, 2011. július 15.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.