Közpénzből tartották Shakira koncertjét?

150 ezer rajongója előtt adott koncertet Mexikóban Shakira, bár előzetesen civil csoportok tiltakozásokat jelentettek be a show idejére.

MNO
2011. 07. 18. 12:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tiltakozók azon aggodalmuknak akartak hangot adni, hogy a fellépést teljes egészében közpénzekből finanszírozzák. A tiltakozásokat végül nem tartották meg.

A péntek éjszaka Mérida városban, egy volt pályaudvaron adott koncerten tucatnyi óriáskivetítőt állítottak fel, hogy minden rajongó jól láthassa az énekesnőt. Az egymilliós lakosú város vezetősége a show költségeit mintegy egymillió euróra becsülte. Elmondásuk szerint a koncert költségeit a turistákból befolyó pénzből és cégek adományaiból fedezték, részletekbe azonban nem bocsátkoztak. A szervezők szerint a koncert 1,4 millió euróba „vagy egy kicsit többe” került.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.