Kristóf Attila: (mire jó az okostelefon...)

MNO
2011. 07. 05. 7:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kristóf Attila: Én nem tudom, szükségem van-e ahhoz valamely elektronikus támogatásra, hogy megírjak egy SMS-t, netán egy e-mailt vagy egy karcolatot azok közül, amelyekkel már hosszú évek óta untatom az olvasót. A laptopomat csíptem rajta először, hogy beleavatkozik a munkámba, s halvány betűkkel ugyan, de tovább folytat helyettem egy-egy szót, sőt gondolatot, amit leírni igyekszem. Meglehetős tapintattal jár el: ha másképp folytatom a szöveget, mint ő gondolja, azonnal visszavonul, törli saját ötletét, s aláveti magát akaratomnak. Így tulajdonképpen nem alakul ki vita közöttünk, még akkor sem, amikor a „nap nap után” kifejezést alkalmazom, ő pedig úgy véli, s jelzi is, miszerint sokallja a két „napot” egymás mellett, ily szoros közelségben. Pofátlanul feltételezi tehát, hogy tévedésnek vagy saját bugyutaságomnak estem áldozatul.

(Magyar Nemzet, 2011. július 5.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.