Különös kegyetlenséggel végzett urával

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő S. Andrea ellen férje, a berettyóújfalui bírósági titkárként dolgozó Ny. László halála miatt – közölte a főügyészségi sajtószóvivő szerdán az MTI-vel.

MNO
2011. 07. 06. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jónáné Pocsai Edit elmondta: a vádlott és a sértett megromlott házassági kapcsolata miatt S. Andrea szerelemféltésből 2010. február elejétől erős altatókat adagolt férjének, majd február 8-án az elkábított sértettet nyolcszor megszúrta egy késsel. A szúrásokat követően a vádlott gázolajjal leöntötte a férjét, majd meggyújtotta. A férfi az égés okozta hőhatás következtében meghalt.

A nyomozás kezdeti szakaszában a vádlott vallomást tett, tagadta a szándékosságot, és arra hivatkozott, hogy férje öngyilkos lett. A nő később megtagadta a nyilatkozattételt, és elzárkózott a nyomozó hatósággal való együttműködéstől – tette hozzá. A főügyészhelyettes-szóvivő közölte azt is, hogy a nyomozásban a részletes bizonyításhoz, a vádemeléshez kilenc különböző szakterület szakértőjét vonták be. A vádirat szerinti bűncselekményt a törvény 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni – mondta az MTI-nek Jónáné Pocsai Edit.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.