Lakat került a konyhákra

Konyhát is bezártak a gyermek- és ifjúsági táborok nyári élelmiszer-biztonsági ellenőrzésének első szakaszában, amelynek során három tábor tevékenységét korlátozták, s például a hűtőkapacitás növelésére utasították a szervezőket.

MNO
2011. 07. 21. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a fővárosi állatkertben újságíróknak elmondta, a július 4-én kezdődött vizsgálat idején 242 esetben 227 ifjúsági és gyerektábort ellenőriztek. A táborok összesen 13 559 gyerek étkezését biztosították. Az államtitkár elmondta: a helyszíni szemlék tapasztalata alapvetően kedvező volt. A vizsgált helyek 71 százaléka – azaz 162 tábor – megfelelően, biztonságosan működött. A szakemberek 46 létesítményben tártak fel kisebb, de kijavítható hibákat, amelyek mellett a táborok még biztonságosan üzemeltethetők.

A táborok 8 százalékánál – 19 helyen – tapasztaltak az ellenőrök olyan hibákat, amelyek hatósági intézkedést tettek szükségessé a biztonságos működtetés érdekében. Az eseményt azért tartották az állatkertben, mert az itt működő gyerektábort is ellenőrizték a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.