Lángolt a tarló a határban

Negyven hektáron égett a tarló és a lábon álló gabona pénteken Barcs határában, a füst miatt egy utca lakóinak – 36 házból 162 embernek – egy időre el kellett hagyniuk az otthonukat – közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóreferense.

MNO
2011. 07. 15. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőhalmi Szilvia tájékoztatása szerint a 2-es, kiemelt fokozatú tűz oltásában barcsi, nagyatádi és szigetvári egységek, öt gépjármű és 22 tűzoltó vett részt.

A tűz lakóépületeket nem veszélyeztetett, de a füst miatt a település északnyugati városrészében egy utca lakóit megkérték arra, hogy átmenetileg hagyják el a lakásukat – tette hozzá a sajtóreferens.

A tüzet a jelzést követő másfél órán belül a tűzoltók körülhatárolták és eloltották, a lakók fél egykor visszatérhettek az otthonukba – közölte Kőhalmi Szilvia, aki a tűz keletkezési okáról egyelőre nem tudott felvilágosítást adni.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.