Lefelé tartanak a szlovákok

Szlovákiában 12,98 százalékra emelkedett a munkanélküliség júniusban, miután az előző három hónapban csökkent – az ország munkaügyi hivatalának szerdai közlése szerint.

MNO
2011. 07. 20. 13:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A májusi ráta 12,84 százalék volt, míg tavaly júniusban 12,34 százalék. Februárban még hatéves csúcson, 13,16 százalék volt a munkanélküliség Szlovákiában. Az 5,4 millió lakosú országban 346 308 munkanélkülit tartottak nyilván júniusban. Szlovákia egészét tekintve keleten magas, nyugaton viszonylag mérsékelt a munkanélküliség. A legalacsonyabb a fővárosban és környékén volt. Szlovákia gazdasága tavaly 4 százalékkal nőtt, egy évvel korábban pedig 4,8 százalékkal gyengült.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.