Legalább ötven embert csaptak be telefonon

Legalább ötven embert csaptak be összesen több millió forinttal azok a sásdi telefonos csalók, akiket a közelmúltban fogtak el a rendőrök.

MNO
2011. 07. 18. 14:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség internetes oldalán hétfőn megjelent közlemény szerint a hattagú sásdi bűnbanda vaktában telefonálgatva mesés nyeremények ígéretével vette rá a sértetteket arra, hogy diktálják be telefonkártyájuk aktiválási kódjait, illetve utaljanak pénzt egy bankszámlára. Ötvenen fizettek. A többségük húszezer és kétszázezer forint közötti összeget, de ketten annyira megrészegültek az ajánlattól, hogy mintegy egymillió forintot utaltak át a csalóknak.

A társaság tagjai a látványos költekezésük és híváslistáik ellenőrzése, kiértékelése következtében buktak le. A náluk tartott házkutatáson több SIM kártya és telefon került elő, pénz azonban nem, azt ugyanis elköltötték.

A bűncselekmény-sorozat értelmi szerzői előzetes letartóztatásba kerültek. A három férfinak a banki ügyekben két férfi és egy nő segített, ők szabadlábon védekezhetnek. Mindannyian beismerő vallomást tettek, ellenük üzletszerűen elkövetett csalás miatt folytat büntetőeljárást a Komlói Rendőrkapitányság.

A nyomozók szerint a károsultak köre a jelenleginél jóval nagyobb lehet, tekintettel arra, hogy eddig valószínűleg nem minden sértett tett feljelentést.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.