Lemondott a Mezőhegyesi Ménesbirtok igazgatósági elnöke

Lemondott Szaxon J. Attila, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. igazgatóságának elnöke – közölte Kun Mihály, a társaság vezérigazgatója pénteken. A cég privatizációja ügyében az elszámoltatási kormánybiztos feljelentése nyomán jelenleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomoz.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/784301" target="_blank"><strong>• Újabb milliárdos mutyi ügyében tesznek feljelentést</strong></a>

MNO
2011. 07. 01. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kun Mihály elmondta: Szaxon J. Attila – aki egyben az IKR Zrt. vezérigazgatója is – lemondása igazgatósági elnöki posztjáról egy 2009-ben kezdődött folyamat végső állomása. Ekkor határozta el ugyanis a ménesbirtok és az IKR, hogy gazdaságilag más utat jár be a két cég a jövőben. A vállalkozások szétválasztásának cégjogi bejegyzési aktusa ez év június 27-én zárult le. Hozzátette: a lemondás nincs összefüggésben azokkal a vizsgálódásokkal, amelyek az IKR-rel és a Mezőhegyesi Ménesbirtokkal kapcsolatban folynak. Ez egy régen elhatározott folyamat lezárását jelenti – ismételte meg Kun Mihály.

A cég közleménye emlékeztet arra: Szaxon J. Attila a társaság igazgatóságának elnöki pozícióját az elmúlt hét évben töltötte be. Jelezték továbbá azt is, hogy a július közepére összehívott rendkívüli közgyűlés fog dönteni az új elnök személyéről. (Kun Mihály a pontos időpontot is közölte: a rendkívüli közgyűlés július 20-án lesz.) A több mint 220 éves múltra visszatekintő Mezőhegyesi Ménesbirtokot hét évvel ezelőtt privatizálták – tartalmazza a közlemény.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos május közepén jelentette be, hogy hűtlen kezelés gyanúja miatt feljelentést tesz a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. 2004-es privatizációjának ügyében. Ezt követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság elrendelte a nyomozást a Mezőhegyesi Állami Ménesbirtok Rt. privatizációjával kapcsolatban. A múlt hónap elején a Békés megyeitől a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) került a cég privatizációjának ügye.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.