Lopott bélyegzővel igazolták a hiányzásokat

Lopott orvosi bélyegzőt használva igazolt magának hiányzást Szigetvár környéki középiskolások egy csoportja az elmúlt tanévben; a hamisítás ügyében eljárás indult.

MNO
2011. 07. 06. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrség internetes oldalán olvasható közlemény szerint a rendőrök a napokban tíz helyen tartottak házkutatást, több gyanús iskolai ellenőrzőt lefoglaltak, valamint megtalálták a hamis igazolások készítéséhez használt bélyegzőt, amelyet az egyik diák még tavaly áprilisban lopott el egy orvostól.

A Police.hu közlése szerint a csapat egy 17 éves lány miatt bukott le: a tanároknak feltűnt, hogy a fiatal túl sokat hiányzik az iskolából. A lány a rendőrségi kihallgatásán azt mondta, a bélyegzőhöz pénzért lehetett hozzájutni, neki azért volt rá szüksége, mert az igazolatlan hiányzásai miatt évet kellett volna ismételnie.

A szigetvári rendőrkapitányság az ügyben magánokirat-hamisítás vétségének gyanúja miatt folytat eljárást. A bűncselekménynek jelenleg egy gyanúsítottja van, a nyomozók a következő napokban a hamisításban érintett összes diákot kihallgatják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.