Magyar Eb-bronz

Bronzérmet nyert Szilágyi Áron a sheffieldi vívó Európa-bajnokság szombati versenynapján.

MNO
2011. 07. 16. 18:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csapatban 2007-ben világbajnok, 2009-ben vb-bronzérmes magyar kardozó magabiztosan menetelt az elődöntőig: a csoportküzdelmek során hat győzelmet aratott, majd a főtáblán az ukrán Andrij Jagodkát, a francia Nicolas Lopezt és az athéni nyári játékok aranyérmesét, az olasz Aldo Montanót búcsúztatva jutott el a legjobb négy közé, ahol egy tussal kikapott a francia Bolade Apithytől.

Az idén áprilisban, Athénban Világkupa-versenyt nyert Szilágyi nagy előnyre tett szert az utolsó asszójában, 10-4-re, majd 11-5-re is vezetett, ezután azonban elbizonytalanodott, ellenfele pedig élt a lehetőséggel, és 13-13-nál utolérte, majd 14-14-nél a győztes tust is bevitte.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.