Magyarok és románok együtt járőröznek

Megkezdte az elmúlt években megszokottá vált bő egy hónapos szolgálatát Hajdúszoboszlón a romániai Bihar Megye Rendőr-főfelügyelőségének két munkatársa, akik szükség esetén a fürdővárosba érkező román turisták rendelkezésére állnak.

MNO
2011. 07. 18. 13:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és román társszerve 2008 óta folytat közös járőrözést a hajdúszoboszlói strandfürdő területén és a város frekventált részein – közölte román kollégái szolgálatba állását megelőzően Papp Lajos Attila, a városi kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője a strandfürdő területén rendezett sajtótájékoztatón. Mint mondta, az idegenforgalmi szezon csúcspontját jelentő időszakban a magyarul is jól beszélő román kollégák magyar rendőrök kíséretében, kényszerítőeszközök nélkül, román egyenruhában járják a fürdőt és a várost napi nyolc órában. Feladatuk elsősorban a tájékoztatás, a felvilágosítás és a tolmácsolás lesz, illetve jelenlétükkel a román látogatók biztonságérzetének javítását célozzák – ismertette a hadnagy.

Papp Lajos Attila az elmúlt évek tapasztalatáról szólva elmondta: a szomszéd országból érkezők célirányosan keresik a román rendőröket, és az együttműködésnek nagyon pozitív visszhangja volt az elmúlt években. A fürdővárosba látogató külföldi turisták mintegy 30-40 százaléka Romániából jön.

A hadnagy az MTI érdeklődésére elmondta, hogy naponta átlagosan egyszer kell intézkedniük a strandfürdő területén, de a járőrözésnek elsősorban a bűnmegelőzés a célja. Augusztus 21-ig nemcsak Hajdúszoboszlón, hanem a magyarok által kedvelt romániai Biharfüreden is lesz magyar–román járőrözés, amelyben a Hajdú-Bihar megyei főkapitányság két kollégája vesz részt – tette hozzá az osztályvezető.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.