Magyarország a középmezőnyben

Magyarország a lakásbiztosítás területén az európai országok középmezőnyében helyezkedik el – közölte a Genertel direktbiztosító hétfőn a nemzetközi hálózatában végzett felmérés eredményét.

MNO
2011. 07. 25. 10:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai alapján a Genertel kimutatása szerint Magyarországon a háztartások 71 százaléka rendelkezik lakásbiztosítással, ami több mint 3 millió szerződést jelent. A biztosítótársaság felmérése szerint az európai uniós országokban vegyes képet mutat a lakásbiztosítások aránya. Németország és Csehország a felső mezőnyben helyezkedik el, ezekben az országokban a lakásbiztosítottság aránya megközelíti, illetve meghaladja a nyolcvan százalékot. Lengyelországban ötven-, Olaszországban huszonöt, Romániában alig tízszázalékos a lakásbiztosítások aránya.

A Genertelnél a termék bevezetése óta mintegy 7000 lakásbiztosítási szerződést kötöttek, döntő részben az interneten. A cégnél kötött szerződések átlagdíja éves szinten 21 400 forint, ami a direktbiztosítási értékesítési modellből adódóan a piaci átlagárnál 21 százalékkal olcsóbb szintet jelez.

Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója a közleményben kiemeli: az uniós statisztika szerint a magyar lakásbiztosítási tarifák az alsó szegmenshez tartoznak, Olaszországban és Spanyolországban figyelhetők még meg hasonlóan alacsony árak. Mindez összefüggésben van azzal, hogy ezeken a piacokon egyre jelentősebb a direktértékesítési modell elterjedése – tette hozzá az értékesítési igazgató.

Az online biztosító szerint az ügyfelek számára a lakásbiztosítási ár mellett egyre fontosabb a szolgáltatás minősége, és a kiegészítő módozatok köre is. A klasszikus vagyonbiztosításon és a kiegészítő fedezeteken kívül itthon is népszerűek a baleset- és felelősségbiztosítási többletszolgáltatások. A Genertel adatai szerint a legnépszerűbb fizetős kiegészítő biztosítások Magyarországon a készpénzlopás, a rablás és a tolvajlás elleni biztosítások. Emellett a különböző vészelhárító és asszisztencia szolgáltatásokkal az ügyfelek az előre nem látható kiadások ellen próbálják védeni magukat – írja közleményében az online biztosító társaság.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.