Magyarországnak meg kell őriznie GMO-mentes státuszát

A minisztériumban teljes az egyetértés abban, hogy Magyarországnak meg kell őriznie GMO-mentes státuszát – hangsúlyozza a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodájának csütörtökön kiadott közleménye. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/798645" target="_blank"><strong>• Újabb 2700 zsák génszennyezett kukorica-vetőmag</strong></a>

MNO
2011. 07. 21. 17:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen ezért a tárca rekordgyorsasággal, már július 18-án módosította a vetőmagokról szóló rendeletét, hogy a hatóságok hatékonyan fel tudjanak lépni a GMO-s területek mentesítésénél – emlékeztet a közlemény.

A Vidékfejlesztési Minisztérium hangsúlyozza: folyik az elmúlt egyéves munka áttekintése, az államtitkárságok elemzik az elvégzett feladatokat, felülvizsgálják a kiadott rendeleteket, és ahol szükséges, megteszik a lépéseket.

A szakmai szinten történt személyi változásokat a tárca belügyének tekinti, és nem kíván róla tájékoztatást adni. A minisztérium ezt annak kapcsán közölte, hogy az MTI egy agrár hírportál alapján a VM-nél történt személyi változásokról adott hírt csütörtökön. A minisztériumi vezetők menesztéséről szóló hír téves információkon alapul – tartalmazza a VM közleménye.

A portál információi szerint négy főosztályvezetőjét menesztette a napokban a Vidékfejlesztési Minisztérium azért, mert a tárcán belül is viták alakultak ki a génszennyezett vetőmag vizsgálatok és az azok nyomán elrendelt kukoricaállományok kitárcsázása miatt.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.