Már csak heten küzdenek Gyöngyöspatáért + Képriport

Az utolsó pillanatban visszalépett a polgármester-jelöltségtől Gyöngyöspatán a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője, így csak heten pályáznak a poszt elnyerésére – tájékoztatott vasárnap, a voksolás megkezdését követően a helyi választási iroda vezetője.

MNO
2011. 07. 17. 8:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ifj. Farkas János szombaton este, nem sokkal nyolc óra után személyesen nyújtotta be a választási bizottságnak a visszalépéséről szóló nyilatkozatát. Ugyanakkor nem indokolta döntését, a bizottság pedig nem kérhet indoklást – közölte Mátyás István. Az MTI kereste ifj. Farkas Jánost is, ám a kisebbségi vezető vasárnap délelőtt nem volt elérhető.

Mátyás István arról is beszámolt, hogy semmilyen rendkívüli esemény nem történt azóta, hogy reggel hatkor kinyitották a szavazóhelyiségeket. Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szintén arról tájékoztatott, hogy nyugalom van a községben, a voksolást vasárnap délelőtt semmi nem zavarta meg.

Eredetileg nyolcan adták le a jelöltté váláshoz szükséges számú ajánlószelvényt, a parlamenti pártok közül egyedül a Jobbik indított saját jelöltet. Ugyanakkor a függetlenek között megtalálható a Véderő elnevezésű szervezet országos parancsnoka, és visszalépéséig szerepelt a szavazólapon a helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője is. Az időközi polgármester-választást azt követően írták ki, hogy április 18-án, egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Tábi László, a 2800 lakosú település korábbi vezetője.

A végső összesítés szerint függetlenként indul a poszt megszerzéséért Bernáth Magdolna, Eszes Tamás (a Véderő országos parancsnoka), Maka Barnabás, Matalik Ferencné (a község jelenlegi alpolgármestere), Nádudvari Károly és Simó István. Juhász Oszkár a Jobbik színeiben mint a párt helyi szervezetének vezetője aspirál a faluvezetői székre. Az urnákat este 19 órakor zárják. Érvényességi küszöb nincs, az lesz a polgármester, aki a legtöbb voksot szerzi meg.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.