Már elég olcsó a cukor

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) pénteki hatállyal okafogyottsága miatt felfüggesztette a stratégiai cukorkészlet értékesítését – közölte a tárca.

MNO
2011. 07. 15. 20:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magas cukorárak letörése érdekében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter májusban döntött arról, hogy az állami tartalékból kétmillió kilogramm cukrot felszabadítanak és értékesítenek. A piaci folyamatok időközben – többek között éppen e döntés hatására – kedvező fordulatot vettek, jelentősen csökkentek az árak. Így a stratégiai cukorkészlet eladása okafogyottá vált, ezért a VM a kétmillió kilogrammos kontingens értékesítését pénteken felfüggesztette. A közlemény szerint a tárca a cukor árát továbbra is figyelemmel kíséri és szükség esetén a mostani döntését felülvizsgálja.

A tárca sajtófőnöke, Tátrai Eszter az MTI kérdésére elmondta, hogy a meghirdetett kétmillió kilogramm cukorból végül egyáltalán nem kellett eladni. Az MTI július 1-jén adott hírt arról, hogy a miniszter május eleji bejelentése után elkezdődött a pályáztatás a felszabadított cukorkészlet értékesítésére. A tárca akkori közlése szerint a cukrot nagykereskedelmi áron értékesítették volna.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.