Már nem kell engedély a túlméretes járművekhez

Péntektől útvonalengedély nélkül használhatják az országos és helyi közutakat a túlméretes, 2,55 méternél szélesebb mezőgazdasági járművek – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium pénteken.

MNO
2011. 07. 22. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vidékfejlesztési miniszter kezdeményezésére tavasszal döntött a kormány a széles gépjárművek útvonalengedélyének eltörléséről. A közlemény szerint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletmódosításával a mezőgazdasági dolgozók könnyebben közelíthetik meg földjeiket, és eltörlik a napszakkorlátozást is. Jelentősen egyszerűsödtek a kísérőjármű-használati kötelezettség feltételei is.

A Belügyminisztérium módosította a KRESZ-t is annak érdekében, hogy bizonyos behajtást tiltó jelzőtáblák ne vonatkozzanak a túlméretes mezőgazdasági járművekre.

A közlekedés biztonsága érdekében kötelező lesz a sárga villogó fény, valamint a piros-fehér fényvisszaverő tábla és a jármű legszélesebb pontjain elhelyezett jelzőfény használata a túlméretes mezőgazdasági járműveken és az őket kísérő gépeken.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.