Már nem szökik ki a meleg a gimnáziumból

Vissza nem térítendő támogatás felhasználásával megújul a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium épületszerkezete és fűtési rendszere. A fejlesztés a Környezet és energia operatív program pályázatán elnyert csaknem 100 millió forintos támogatással valósul meg, és előreláthatólag a 2011-es tanév elejére készül el – közölte Bokor Imre projektfelelős.

MNO
2011. 07. 01. 12:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A XIX. század végén épült egyházi középiskola épületegyüttesének – amely 1970-ben új szárnnyal bővült – egy része helyi védelem alatt áll. Az épület ma már nem tudja kielégíteni a napjainkban elvárható energetikai követelményeket, fűtési rendszere szintén elavult, nagymértékben elhasználódott, így csak igen nagy energiaveszteséggel és aránytalanul nagy költségráfordítással üzemeltethető. Ezért mindenképp indokolttá vált egy energetikai fejlesztés – írta közleményében Bokor Imre.

Hőszigeteléssel látják el a padlásfödémet és az 1970-ben épült részen a külső homlokzatot, szigetelik vagy szükség esetén kicserélik az ablakok belső szárnyait, valamint teljesen felújítják a központi fűtési rendszert, új kondenzációs kazánokat építenek be és kicserélik a radiátorokat is. A beruházás megvalósításával a teljes épület hőtechnikai adottságai javulnak majd, csökken a hőveszteség, hatékonyabbá válik az energiafelhasználás.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.