Még a mobiltelefon-gyártót is visszavetette a katasztrófa

Az idén tízéves japán–svéd mobiltelefon-gyártó vegyesvállalat, a Sony Ericsson eredményét és bevételét jócskán visszavetették a március 11-i japán földrengés és szökőár következményei.

MNO
2011. 07. 15. 8:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A cég 50 millió eurós veszteséget jelentett pénteken a második negyedévről. A tavalyi második negyedévben 12 millió, idén az első negyedévben 11 millió euró volt az adózott eredménye. A bevétel 32 százalékkal 1,193 milliárd euróra csökkent a tavalyi második negyedévi 1,757 milliárdhoz képest, de 4 százalékkal meghaladta az első negyedévi 1,145 milliárdot.

A Sony Ericsson a második negyedévben 7,6 millió készüléket adott el az egy évvel korábbi 11 millió helyett. Ráadásul a készülékek átlagára 156 euróra csökkent 160-hoz képest. Az értékesítés az első negyedévi 8,1 milliós számtól is elmaradt, de közben sikerült növelni az árakat az első negyedévi, átlagosan 141 euróhoz képest. A Sony Ericsson az eladott mennyiségeket tekintve a világ negyedik számú mobiltelefon-gyártója volt 2009-ben, majd tavaly a hatodik helyre esett vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.