Még júliusban feláll a szervkereskedelmet vizsgáló munkacsoport

Július végéig megkezdi munkáját az Európai Unió koszovói rendőri és igazságügyi missziójának (EULEX) munkacsoportja, amely az állítólagos koszovói szervkereskedelem kivizsgálásán dolgozik majd – jelentette be az EULEX szóvivője pénteken.

MNO
2011. 07. 01. 16:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A munkacsoport megalakítása folyamatban van, összetételét most határozzák meg: a testület élén egy ügyész áll majd, tagjai pedig nyomozók és jogászok lesznek” – jelentette ki Irina Gudeljevic szóvivő. Hozzátette, hogy „a tervek szerint a csoport részben már július vége előtt nekilát munkájának, és az EULEX ez év januárjában megkezdett előzetes vizsgálati eredményeivel foglalkozik”.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy az EULEX munkacsoportjának létrehozásáról valamennyi uniós tagállam teljes egyetértésével született döntés és feladata a Dick Marty, az Európa Tanács jelentéstevője által tavaly decemberben előterjesztett dokumentum állításainak vizsgálata.

A pristinai tájékoztatási eszközök beszámolója szerint az EULEX adatbázist hozott létre, amelyre a vizsgálat folyamán támaszkodnak az illetékesek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.