Még mindig életveszélyes állapotban a brutálisan bántalmazott áldozat

Még mindig életveszélyes annak az idős férfinak az állapota, akit csuklyás elkövetők megtámadtak és brutálisan bántalmaztak a múlt hét végén Oroszlányban – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerdán újságírókkal a helyszínen. Léber Gabriella azt mondta: az elkövetés módjának brutalitása az, ami kiemeltté teszi a támadás ügyét.<br /> <a href="http://www.mno.hu/portal/799099" target="_blank"><strong><br /></strong></a><a href="http://www.mno.hu/portal/799745" target="_blank"><strong>• Egymilliót kap, aki megtalálja a csuklyásokat </strong></a><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/799099" target="_blank"><strong>• Csuklyások támadták meg háza udvarán</strong></a>

MNO
2011. 07. 27. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 79 éves férfi múlt pénteken, július 22-én kora este hazafelé tartott Oroszlányban, a Várdomb közben lévő házához, amelynek az udvarán két, csuklyát viselő férfi megtámadta. Az idős ember súlyos sérüléseket szenvedett, s jelenleg is életveszélyes állapotban fekszik a tatabányai kórházban.

Az MTI helyi forrásból úgy tudja, hogy a sértettnek meghatározott napirendje volt: délben rendszeresen az egyik rokonánál ebédelt, majd segített neki, s kora este tért haza. Az előre kitervelt elkövetést támasztja alá, hogy a sértett azért sietett aznap haza, mert telefonon bejelentkezett hozzá valamilyen felmérésre egy ismeretlen. Ezért is ment át hozzá az egyik családtagja, aki megzavarta az akkor már a házban lévő elkövetőket.

Az MTI meg nem erősített információi szerint az elkövetők a férfi száját betömték és a sértettet baltával ütlegelték. A szomszédok elmondása szerint ők nem hallottak semmit az egészből, de érezhető a félelem a környéken, amit több idős ember is megerősített.

A megyei főkapitányság egymillió forint jutalmat ajánlott fel annak, aki megnevezi a támadókat, vagy olyan információt közöl a hatósággal, amelynek alapján a tettesek személyazonossága egyértelműen megállapítható – mondta a sajtószóvivő.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.