Megállapodást kötött a KSH és az ORFK

Együttműködési megállapodást kötött a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) pénteken az októberi népszámlálással összefüggésbe hozható bűncselekmények és szabálysértések megelőzésére.

MNO
2011. 07. 15. 12:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megállapodás célja a lakosság előzetes és közérthető tájékoztatása a népszámláláshoz bármilyen módon kapcsolható bűncselekmények, szabálysértések megelőzése érdekében – olvasható a KSH és az ORFK közleményében.

A vagyonvédelem és az áldozattá válás megelőzése érdekében a 2011. október 1-je és október 31-e – a pótösszeírással együtt november 8-a – között tartandó, a háztartások személyes felkeresésével járó cenzus időszakában az ORFK a megyei (fővárosi) rendőr-főkapitányságok bevonásával, a KSH-val együttműködésben bűnmegelőzési kampányt indít – tartalmazza a megállapodás.

A dokumentumot Vukovich Gabriella, a KSH elnöke és Hatala József rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány az ORFK budapesti, Teve utcai székházában írta alá.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.