Megbüntette a rendőrfőnököt, kitüntették érte

Kitünteti Szlovákia rendőrfőnöke azt a rendőrt, aki megbüntette őt gyorshajtásért.

MNO
2011. 07. 21. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jaroslav Spisiak sajtóértekezleten vállalta szabálysértését, feltárva, hogy bár nem sietett túlzottan, óránként 122-vel hajtott olyan úton, amelyen 90 kilométer a megengedett legnagyobb sebesség. A rendőrfőnök sajnálatának adott hangot vétségéért, mint mondta, általában betart minden szabályt, és gyorshajtására úgy tekint, mint rendőrfőnökségének eddigi legnagyobb hibájára.

Daniel Lipsic szlovák belügyminiszter szintén jelen volt a sajtóértekezleten. Közölte, hogy Spisiak továbbra is élvezi a bizalmát. Hozzátette: fontos, hogy a rendőrfőnök vállalta tettéért a felelősséget, és nem próbálta meg eltussolni az ügyet. „Hitték volna egy évvel ezelőtt, hogy egy rendőjárőr megbünteti az ország rendőrfőnökét?” – kérdezte igencsak költőien a belügyminiszter Spisiak elődjére, Jan Packára utalva, aki előszeretettel száguldozgatott 200-zal is az autópályán – az akkoriban megengedett 120-as tempóhatár helyett.

A belügyminiszter közölte, hogy Spisiak büntetése nem lesz szigorúbb, mint egy átlagemberé. A dpa német hírügynökség értesülése szerint amellett, hogy Spisiaknak 120 euró bírságot kell fizetnie, fegyelmi eljárás is indul ellene.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.